Meer weten of interesse?
“Vriendschap, samen scoren en je favoriete speler imiteren met het juichen is genieten voor iedereen.”
H.G., Piet den Boer
“Wij kunnen hier nog zoveel van leren: het plezier, de sportiviteit naar en voor elkaar.”
H.G., Theo Lucius
“Wij dragen het voetbal voor deze mensen een warm hart toe.”
H.G., René en Willy van de Kerkhof
“Samen sporten verbroedert en zorgt ervoor dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat.”
H.G., Björn van der Doelen
“Telkens als ik deze kinderen zie rennen, juichen en voetballen krijg ik zin om mee te doen.”
H.G., Paul Bosvelt
“Voetbal vind ik de mooiste sport van de wereld. Plezier hebben om samen een balletje met elkaar te trappen, dat is het idee.”
H.G., Hans van Breukelen

Speciale voetbaldagen

Heeze-Leende 24 en K-dootje shirtsponsor

Door een bijdrage van Thijs en Inge van Heeze-Leende 24 en K-dootje kunnen wij voortaan beschikken over shirts voor al onze vrijwilligers. Dus tijdens de dagen die wij organiseren zullen alle vrijwilligers herkenbaar zijn door deze shirts. Thijs en Inge: van harte bedankt!

Alex Pols, business unit manager bij VanderLinden, is sponsor van dit prachtige project: Speciale voetbaldagen.


Sporten en onderdeel zijn van een sportclub is heel belangrijk voor jong en oud. De stichting Speciale Voetbaldagen zet zich belangeloos in om mensen met een beperking een mooie sportdag te bezorgen waarbij spelplezier en bewegen het belangrijkste is.

Jongeren – maar ook volwassenen – met een beperking, ervaren een hoge drempel om zich aan te melden bij een voetbalvereniging of sportclub. Stichting Speciale Voetbaldagen organiseert daarom voetbaldagen voor deze mensen in het bijzonder om hen te laten inzien dat ze goed mee kunnen doen en dat sporten erg fijn en belangrijk is. Met het organiseren van deze sportdagen hoopt de stichting dat zij de deelnemers kan enthousiasmeren en de drempel kan verlagen om zich aan te melden bij een sportvereniging.

Alex Pols diende een aanvraag in bij de VINCI Foundation NL om ervoor te zorgen dat de stichting deze dagen kan blijven organiseren. Elk jaar ging de stichting op zoek naar sponsoren om deze dagen te kunnen organiseren om bijvoorbeeld sport- en spelmateriaal te huren. De VINCI Foundation NL ondersteunt alleen duurzame projecten en stelde daarom een bedrag beschikbaar om het sport- en spelmateriaal, dat voor elke sportdag nodig is, te kopen.

Alex Pols: ‘De jeugd heeft de toekomst. Daarom is het heel mooi om te zien hoe stichting Speciale Voetbaldagen sport heel laagdrempelig maakt. De kinderen en volwassenen zijn welkom om op een veilige manier kennis te maken met sport. Ik raakte op een BBQ aan de praat met iemand die actief is in de stichting. Ik werd direct geraakt door het enthousiasme en de toewijding. Geweldig om te zien hoe deze personen naast hun reguliere werk een stichting runnen waarmee ze met zeer weinig middelen jaarlijks honderden kinderen en volwassenen laten zien en voelen dat ze er écht toedoen, dat is ook inclusiviteit! Het is dan ook prachtig dat we vanuit VINCI Foundation de stichting kunnen ondersteunen.’

Speciale Voetbaldagen

Deze mooie voetbaldagen worden gespeeld en mede mogelijk gemaakt door mensen die nog echt voetballen en voetbal beleven met hun hele hart. Door bezuinigingen is de groep van personen met een beperking hard geraakt. Vaak is het budget van speciale scholen danig gekort en niet meer toereikend om leuke dingen te organiseren.

Ook sport verenigingen zijn beperkt in hun mogelijkheden. Gemeentes subsidiëren nog maar beperkt. Derhalve heeft de Stichting Speciale Voetbaldagen gemeend deze groep te trakteren op leuke voetbaldagen waar zij kunnen genieten van deze zeer mooie sport. De stichting wil dit gaan financieren. Zij heeft hiervoor sponsors / vrienden nodig om dit te kunnen realiseren. Helpen jullie mee?

Fotografie tijdens deze dagen!

Namens onze stichting loopt op deze voetbal dagen altijd een fotograaf rond. Deze maakt de hele dag door foto's en zal daarbij zo zorgvuldig als mogelijk is omgaan met ieders privacy. Als je deelneemt aan de door ons georganiseerde voetbal dagen dan kan je dus gefotografeerd worden door onze fotograaf. Meld het bij de organisatie en/of de fotograaf als je dat niet wil, en zorg, bijvoorbeeld met een armbandje, dat je herkenbaar bent als iemand die niet gefotografeerd wil worden.

Aan andere aanwezigen die foto's maken: respecteer ieders privacy! De stichting is niet aansprakelijk voor de foto's die niet door haar fotograaf gemaakt zijn.

Nieuws

25 oktober 2023
Sport en Spel middag KloosterveldenOp woensdag 20 september 2023 vindt de Sport- en Spel middag plaats op Kloostervel…
25 oktober 2023
G-dagen BerkenschutseOp 7 en 8 september 2023 hebben de jaarlijkse G-dagen plaats gevonden voor leerlingen van "Berke…
17 september 2022
Op 15 en 16 september 2022 konden we eindelijk weer G-dagen organiseren in samenwerking met Berkenschutse. De lunches…